Ons Plan
2016 2018

Over ons !

Wij zijn Sjaak en Peter Hector respectievelijk 67 en 61 jaar oud die als hobby de stadswijgaard "het Groene Woud", in Bergen op Zoom bestieren. We zijn pas begonnen dus als je het leuk vindt kun je het hele verhaal meemaken vanaf NU naar de Toekomst met ons uiteindelijk doel een lekker wijntje te maken. 

Ons plan

Rond augustus 2015 hebben we het plan opgezet om een wijngaard te beginnen. Mijn broer Sjaak heeft in Bergen op Zoom een flinke volkstuin, echter net te groot. Een stuk van ongeveer 400 vierkante meter ligt braak en dus niet in gebruik. Ik had juist ongeveer 20 kilo druiven van mijn eigen druifje in de achtertuin geplukt, ben daarmee aan de slag gegaan en heb daar een lekker wijntje van kunnen maken. Dat smaakt dus naar meer. Sjaak heeft een jarenlange ervaring met wijn maken dus om hem over te halen om een wijngaard op zijn landje te beginnen was niet moeilijk. Hij was direct enthousiast om samen een wijngaard (je) te beginnen. De plannen werden gemaakt.

Allereerst moest het stuk grond bouwrijp gemaakt worden. Er stonden nog oude bomen en struiken, maar ja als je schoonzoon hovenier is, is het niet moeilijk om al deze obstakels te verwijderen. Het landje werd met een klein kraan schoongeveegd, bomen werden omgehakt en de struiken verwijderd. Daarna werden de vorens getrokken. In totaal ruimte voor 8 rijen van ca 20 meter met druiven op 1.50 meter van elkaar. Bij een appelboer hebben we 2e hands houten palen gekocht. Bij draadgigant ongeveer 600 meter, meer dan een halve kilometer, draad en bij een druivenkweker in het Zeelandse, www.wijngaarddeoorsprong.nl/contact.html , ca 100 druivenplanten. Bijna klaar! Samen zijn we aan de slag gegaan om alles in gereedheid te brengen en 28 maart 2016 hebben we de druiven geplant. Nu groeien!!