Edu-eiland
2016-2018

Onze druiven op het Educatie-eiland. 6 verschillende soorten ter lering en vermaak !

Regent

Blauwe druif

Een lekkere druif met een kruidige en zoete smaak. Bestuiving: zelfbestuivend. Snoeien: in juni. Zorg ervoor dat de plant niet verwildert en mooi open blijft groeien. Krenten is niet nodig. Bemesting in de winter, hoe groter de plant, des te meer kalk de plant nodig heeft. Bij zure vruchten de winter erop meer kalk gebruiken voor zoetere vruchten. Weinig gevoelig voor meeldauw en druifluis . Plantdelen niet geschikt voor consumptie.

Katharina

Roze druif

Roze tafeldruif met stevig vruchtvlees en een goede smaak. Geeft lange trossen met ovale vruchten. Heeft een warme standplaats nodig voor een mooie kleuring van de vruchten. Ook geschikt voor in een kas. Nieuwe scheuten hebben in de zomer een mooie sierwaarde vanwege hun rode kleur. Bestuiving: zelfbestuivend. Snoeien: december/januari. Zorg ervoor dat de plant niet verwildert en mooi open blijft groeien. Krenten is niet nodig. Bemesting in de winter, hoe groter de plant, des te meer kalk de plant nodig heeft. Bij zure vruchten de winter erop meer kalk gebruiken voor zoetere vruchten. Hoog resistent tegen meeldauw en botrytis. Plantdelen niet geschikt voor consumptie.

Bianca

Witte druif

Een fruitige en zoete druif die veel vruchten aanmaakt. Bestuiving: zelfbestuivend. Snoeien: in juni. Zorg ervoor dat de plant niet verwildert en mooi open blijft groeien. Krenten is niet nodig. Bemesting in de winter, hoe groter de plant, des te meer kalk de plant nodig heeft. Bij zure vruchten de winter erop meer kalk gebruiken voor zoetere vruchten. Resistent tegen meeldauw . Plantdelen niet geschikt voor consumptie.

Heike

Pitloze rood/paarse druif

Middelgrote pitloze rood/paarse tafeldruif met een goede smaak. Bestuiving: zelfbestuivend. Snoeien: december/januari. Zorg ervoor dat de plant niet verwildert en mooi open blijft groeien. Krenten is niet nodig. Bemesting in de winter, hoe groter de plant, des te meer kalk de plant nodig heeft. Bij zure vruchten de winter erop meer kalk gebruiken voor zoetere vruchten. Hoog resistent tegen meeldauw . Plantdelen niet geschikt voor consumptie.

Parel van Zala

Witte druif

Een lekkere witte tafeldruif die veel vruchten aanmaakt. Bestuiving: zelfbestuivend. Snoeien: in juni. Zorg ervoor dat de plant niet verwildert en mooi open blijft groeien. Krenten is niet nodig. Bemesting in de winter, hoe groter de plant, des te meer kalk de plant nodig heeft. Bij zure vruchten de winter erop meer kalk gebruiken voor zoetere vruchten. Hoog resistent tegen meeldauw . Plantdelen niet geschikt voor consumptie.

Fanny

Witte druif

Witte tafeldruif met stevig vruchtvlees en een goede smaak. Geeft grote trossen met grote vruchten. Ook geschikt voor in een kas, de vruchten kunnen dan nog groter worden. Bestuiving: zelfbestuivend. Snoeien: in december/januari. Zorg ervoor dat de plant niet verwildert en mooi open blijft groeien. Krenten is niet nodig. Bemesting in de winter, hoe groter de plant, des te meer kalk de plant nodig heeft. Bij zure vruchten de winter erop meer kalk gebruiken voor zoetere vruchten. Hoog resistent tegen meeldauw en botrytis. Plantdelen niet geschikt voor consumptie. 

Druk op de balk en ga terug naar de startpagina !